ua en ru

Цього тижня уряд поверне у місцеві бюджети забрані на вибори до Ради кошти, - Зубко

Цього тижня уряд поверне у місцеві бюджети забрані на вибори до Ради кошти, - Зубко Фото: Зубко розповів, коли уряд поверне кошти на місцеві вибори об'єднаних громад

До кінця року очікується проведення виборів додатково у 180 об'єднаних громадах

Кабінет міністрів України (КМУ) цього тижня може ухвалити постанову, відповідно до якої, кошти, які були забрані на вибори народних депутатів, будуть повернуті на проведення місцевих виборів. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо, що уряд на цьому тижні прийме постанову, згідно якої саме ми повернемо кошти, які були забрані на вибори народних депутатів, саме на вибори місцеві", - заявив Зубко.

За його словами, після ухвалення відповідного рішення з'явиться можливість провести додатково вибори у об'єднаних територіальних громад, які наразі очікуються.

"Крім 159 громад, які були створені у минулому році, уже в цьому році проведено 25 виборів і ми очікуємо, що сьогодні від 70 громад, які вже розглядаються у ЦВК, будуть також прийняті і до кінця року ми зможемо загалом ще додатково до 25 і до 159 отримати ще 180 мінімум громад, які зможуть йти на вибори", - додав Зубко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що на фінансування, яке буде направлятися на розвиток регіонів України, коштів в бюджеті достатньо.