ua en ru

Фінансування регіонального розвитку досить, - Гройсман

Фінансування регіонального розвитку досить, - Гройсман Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Прем'єр також відзначив позитивний хід децентралізації в країні

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман запевнив, що фінансування, яке спрямовуватиметься на розвиток регіонів України, коштів у бюджеті достатньо. Про це він сказав сьогодні в ході зустрічі з міськими головами з питань регіонального розвитку, передає кореспондент РБК-Україна.

Також глава уряду відзначив позитивні темпи децентралізації розподілу фінансів в країні.


"За останній час, і я можу сказати про це абсолютно переконано, ми отримали достатню систему фінансової децентралізації", - сказав він.

Прем'єр також підкреслив, що органи місцевого самоврядування наділені всіма необхідними повноваженнями.

"І в 2015 і 2016 році, я завжди відстоював позицію органів місцевого самоврядування", - сказав він.

Крім того, прем'єр-міністр заявив, що і далі будетт підтримувати незмінність курсу децентралізації, зазначивши, що успішність цього процесу багато в чому залежить від готовності органів місцевого самоврядування вести відповідальну політику, спрямовану на ефективне використання наданих ресурсів.

"Хочу ще раз підкреслити, що і у 2016 році ми захищали систему фінансової децентралізації, і готові будемо робити це і в майбутньому", - сказав він.

Глава уряду також висловив надію на плідну та результативну співпрацю органів місцевого самоврядування з центральними органами владі, яка дозволить поліпшити умови життя українців.

"Я хотів би, щоб ми з вами побудували аполітичні, я підкреслюю, але відповідальний і абсолютно патріотичний тандем, який дозволить нам спільно - і уряду, і органам місцевого самоврядування сформувати якісні умови життя для громадян", - додав прем'єр.

Як повідомлялося, Гройсман повідомив про створення 172 об'єднаних громад.