ua en ru

"Це недоречно": експерт оцінив перспективи створення в Україні гіперзвукової зброї

"Це недоречно": експерт оцінив перспективи створення в Україні гіперзвукової зброї Фото: експерт оцінив перспективи створення в Україні гіперзвукової зброї (usa/flightglobal.com)

У Національному інституті стратегічних досліджень (НІСД) вважають, що створення космічної та гіперзвукової зброї для України є недоречним. Водночас країна має розглядати це питання і оцінювати всі ризики.

Фахівці НІСД вважають, що незважаючи на теоретично непогану технологічну базу, нашій країні поки що не варто навіть починати розробку наднового озброєння і питання не тільки в значних фінансових вливаннях, необхідних для цього.

За словами експерта Інституту Олексія Їжака, перед воюючою Україною зараз стоять цілком практичні завдання - вдосконалення власної системи ПРО і ППО, а також запуск серійного виготовлення високоточної ракетної зброї.

"Вкладатися в такі авангардні системи (як гіперзвук і космічна зброя, - ред.), які ще невідомо, який результат дадуть, я думаю, для нас недоречно. Хоча і треба дивитися в цей бік і оцінювати ризики", - резюмував він.