ua en ru

Естонські фахівці візьмуть участь у реформуванні МВС України

Естонські фахівці візьмуть участь у реформуванні Міністерства внутрішніх справ України. Така домовленість була досягнута в ході зустрічі представників органів внутрішніх справ України та Естонії, передає прес-служба МВС України.

"Враховуючи той факт, що Естонія провела одну з найбільш успішних реформ правоохоронного відомства, була досягнута домовленість щодо залучення естонських фахівців до практичної участі у реформуванні МВС України", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі, що відбулася в МВС, обговорив з питання подальшого співробітництва між міністерствами обох держав. Зокрема, було приділено увагу заходам, впроваджує міліцейське відомство України в напрямку європейської інтеграції.

В ході зустрічі заступник глави МВС України з питань європейської інтеграції Тигран Авакян подякував за допомогу, яку естонська сторона вже надає Україні. Зокрема, він привітав рішення Естонії направити представника МВС у своє посольство в Україні.

У свою чергу заступник генерального секретаря МВС Естонії Ерккі Коорт і Райво Кюют запропонували МВС України проект угоди про співробітництво між правоохоронними відомствами двох країн. Спільний меморандум про співпрацю знаходиться на вивченні в українських експертів юридичного департаменту.

Нагадаємо, у МВС України не знають, як довго триватиме реформування відомства.