ua en ru

Естонія збільшить витрати на боротьбу з пропагандою і дезінформацією у 13 разів

Естонія збільшить витрати на боротьбу з пропагандою і дезінформацією у 13 разів Фото: естонський прапор (flickr.com/mammu-k)

Яшко вважає забезпечення стратегічної комунікації питанням безпеки Естонії

2018 року Естонія збільшить витрати на боротьбу з пропагандою і дезінформацією у 13,3 разів. Про це повідомляє газета Postimees.

Бюджет для забезпечення стратегічної комунікації цього року в Державній канцелярії виріс з колишніх 60 тисяч євро до 800 тисяч євро на рік.

Керуючий процесом в комунікаційному бюро уряду Мартін Яшко вважає забезпечення стратегічної комунікації питанням безпеки Естонії.

"Сьогодні наша стратегічна комунікація багато в чому базується на реагуванні. Якщо з'являється якесь таке повідомлення, що завдає Естонії шкоду, то в кращому випадку ми встигаємо його вчасно виявити, особливо якщо мова йде про міжнародний простір. При наявності дуже доброї співпраці, планування і попередження я вірю, що в майбутньому багато чого можна буде запобігти", - повідомив Яшко.

Повідомляється, що на минулих вихідних портал Propastop, який здійснює перевірку фактів, повідомив, що в контрольованих Кремлем ЗМІ вийшла велика кількість статей, в яких Естонію звинуватили в планах знести черговий монумент радянських часів - меморіал Маарьямяги.

"Якщо ми подивимося, в якому напрямку ці теми розвивалися в світі, то побачимо, що пропагандистська війна реально йде", - каже депутат парламенту Маргус Цахкна.

Нагадаємо, 10 січня в Молдові заборонили ретрансляцію російських новин. Указ підписав і. о. президента Молдови Андріан Канду. Йдеться про закон № 257, відомий як антипропагандистський закон.