ua en ru

ЄСПЛ заборонив висилати мігрантів з Польщі до Білорусі

ЄСПЛ заборонив висилати мігрантів з Польщі до Білорусі Фото: ЄСПЛ заборонив висилати мігрантів з Польщі в Білорусь (osce usmission gov)

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) заборонив висилати мігрантів з Білорусі, які перебувають у Польщі. При розгляді скарг ЄСПЛ застосував правило 39 Регламенту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення ЄСПЛ.

"У більшості скарг, коли заявники стверджували, що знаходяться в Польщі і просили не висилати їх назад в Білорусь, суд застосував правило 39 на встановлений термін і постановив, що заявники не повинні бути вислані з Польщі, якщо вони дійсно були на території Польщі", - йдеться в рішенні Європейського суду.

Правило 39 Регламенту ЄСПЛ передбачає можливість застосування попередніх заходів, рішення за якими суд приймає оперативно і воно обов'язкове для виконання. Згідно з цим правилом на прохання однієї зі сторін суддя має право вимагати від сторін застосування тимчасових заходів, необхідних для розгляду скарги. Зокрема, суд має право на такі вимоги у разі, якщо існує загроза життю або здоров'ю заявника.