ua en ru

ЄСПЛ взяв до розгляду справу про викрадення ФСБ українця Гриба у Білорусі

ЄСПЛ взяв до розгляду справу про викрадення  ФСБ українця Гриба у Білорусі Фото: Європейський суд з прав людини (echr.coe.int)

Росія має надати суду дані про стан здоров’я Павла Гриба до 25 вересня 2017 року

Європейський суд з прав людини взяв до розгляду справу про викрадення російськими спецслужбами на території Білорусі українця Павла Гриба. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко у Facebook.

"Розглянувши надані матеріали, 11 вересня 2017 року Європейський суд з прав людини прийняв рішення про відкладення розгляду питання щодо застосування Правила 39 Регламенту Європейського суду до отримання необхідної інформації від Уряду Російської Федерації", - написав Петренко.

Він додав, що за поданням Ігоря Гриба, батька викраденого хлопця, суд вирішив витребувати у представників РФ дані про стан здоров’я Павла для подальшого розгляду справи, призначивши термін для надання Росією інформації - до 25 вересня 2017 року.

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду справу про викрадення російськими спецслужбами на території Білорусі ...

Опубліковано Павлом Петренком 11 вересня 2017 р.

Водночас правозахисниця Євгенія Закревська повідомила у Facebook, що ЄСПЛ відреагував на її заяву і попросив уряд РФ до 25 вересня надати медичну документацію про стан здоров'я Гриба, а також вказати, які ліки йому прописані, і які він отримує.

Вона додала, що за інформацією адвоката Гриба Андрія Сабініна, жодних ліків його підзахисний не отримує вже протягом 18 днів.

#PavloGryb ЕСПЧ отреагировал на мое заявление в порядке правила 39. Суд просит правительство РФ в срок до 25-го сентяб...

Опубліковано Евгенією Закревською 11 вересня 2017 р.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України не отримало від Росії відповідь на ноту протесту щодо затриманого громадянина України Павла Гриба.