ua en ru

МЗС не отримав від РФ відповіді на ноту протесту щодо затримання Гриба

МЗС не отримав від РФ відповіді на ноту протесту щодо затримання Гриба Фото: МЗС (РБК-Україна)

МЗС вимагає забезпечити доступ консулів до затриманому громадянину України

Міністерство закордонних справ (МЗС) України не отримало від Російської Федерації (РФ) відповідь на ноту протесту щодо затриманого громадянина України Павла Гриба. Про це заявила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, передає "Радіо Свобода".

"Надіслали ноту з вимогами: забезпечити доступ консулів до затриманому громадянину України, повідомити про причини та обставини затримання, забезпечити його право на адвокатський захист та забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щодня вживає", - заявила Беца.

За словами прес-секретаря МЗС, станом на даний момент відповідь від Російської Федерації відсутня.

Наголошується, що в МЗС України підтвердили, що 19-річний юнак перебуває в СІЗО в Краснодарському краї, йому інкримінують вчинення злочину за статтею "тероризм".

Так, сьогодні українські дипломати звернулися з вимогою до РФ невідкладно допустити українських консулів до Павла Грибу, затримання якого в МЗС називають безпідставним. Адвоката Андрія Сабініна не пустили в СІЗО в Краснодарі до його підзахисному Грибу. Це також підтвердив батько затриманого Ігор Гриб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС висловлює рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням 25 серпня 2017 19-річного громадянина України Павла Гриба і змістом його у СІЗО р. Краснодар РФ.