ua en ru

ЄСПЛ відхилив скарги родичів загиблих під час авіашоу в Скнилові

ЄСПЛ відхилив скарги родичів загиблих під час авіашоу в Скнилові Фото: ЄСПЛ виніс вирок по справі щодо загибелі людей в Скнилові

ЄСПЛ розглядав справи 10 років та вирішив, що скарги не є обгрунтованими

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відхилив скарги родичів загиблих під час авіашоу в Скнилові (Львівська область). Про це йдеться у відповідному рішенні, опублікованому на сайті суду.

Зокрема, на сайті суду розміщено рішення у двох справах: "Родина Міхно проти України" та "Світлана Атаманюк та інші проти України", їх родичі загинули в катастрофі, яка сталася у липні 2002 року у Львівській області.


ЄСПЛ розглядав справи 10 років та вирішив, що скарги не є обгрунтованими. Зазначається, що родичі осіб, які загинули у катастрофі у Львівській області, стверджували, зокрема, що державні органи України були відповідальні за загибель їхніх родичів і не змогли провести ефективне розслідування відповідних обставин; що судам, які займаються їхньою вимогу про відшкодування шкоди не вистачало незалежності та неупередженості, що відповідні процедури були надмірно тривалими і що не було ніяких ефективних засобів правового захисту для тривалості розгляду скарги.

Таким чином, суд вирішив, що розслідування інциденту було достатньо незалежним, адекватним і швидким, а заявники мали достатній доступ до процесу.

Разом з тим, суд знайшов порушення статті конвенції про справедливе відшкодування та зобов'язав Україну виплатити родині Міхно 3600 євро та 360 євро на юридичні витрати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів за рішенням суду оприлюднило нові документи по катастрофі малазійського Boeing MH17 на Донбасі в липні 2014 року.