ua en ru

У Нідерландах оприлюднили нові документи по катастрофі MH17 на Донбасі

У Нідерландах оприлюднили нові документи по катастрофі MH17 на Донбасі Фото: уламки рейсу MH17, 2014 рік

Нідерланди опублікували матеріали на вимогу мас-медіа

Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів за рішенням суду оприлюднило нові документи по катастрофі малазійського Boeing MH17 на Донбасі в липні 2014 року, передає NLTimes.

В оприлюднених документах міститься інформація про дії уряду Нідерландів після авіакатастрофи. Зокрема, у них зазначено, що нідерландська сторона з самого початку вважала проросійських бойовиків на Донбасі відповідальними за катастрофу.


Також повідомляється, що ці документи є інтерпретацією звіту нідерландського координатора з питань антитерористичної діяльності та безпеки по аварії MH17. У них зазначено кількість жертв і описується ситуація всередині Нідерландів у зв'язку з тим, що на літаку була велика кількість громадян цієї країни.

"Якщо є сліди того, що літак був збитий, це створить додатковий шок, особливо, якщо це було зроблено навмисне", - йдеться в документах.

В оприлюднених матеріалах є відомості про труднощі з репатріацією тіл загиблих, майбутнім розслідуванням, а також про намір Нідерландів провести судовий процес на своїй території.

Нагадаємо, раніше у Нідерландах назвали офіційну дату публікації звіту по MH17. Підсумки розслідування аварії Боїнга оприлюднюють 28 вересня.