ua en ru

Якщо прем'єр-міністром стане М.Азаров, головою НБУ "навічно" залишиться В.Стельмах, - джерело в Раді Нацбанку.

Якщо прем'єр-міністром України буде призначено народного депутата від Партії регіонів Миколу Азарова, то головою НБУ, наймовірніше, залишиться Володимир Стельмах. Про це РБК-Україна повідомило джерело у Раді НБУ, наближене до переговорів щодо кадрових ротацій в Нацбанку в зв'язку з обранням нового Президента України.

«Якщо прем'єром стане Азаров, то Володимир Семенович (Стельмах) залишиться «вічним» головою НБУ. Азарову комфортно було працювати зі Стельмахом, коли Микола Янович був першим віце-прем'єром - міністром фінансів. І думаю, що В.Стельмах залишиться при владі ... до якоїсь екстреної події, можливо», - відзначило джерело.

Водночас, за даними джерела, вже зараз готуються ротації у складі Ради НБУ. «Якщо Азаров - прем'єр, то Петра Порошенка спробують змістити з посади голови Ради НБУ, як такого, що не відповідає поняттю «свій». Планується входження до Ради Ірини Акімової (перший заступник голови Адміністрації Президента). Сергій Льовочкін (голова Адміністрації Президента) - під питанням», - повідомило джерело.