ua en ru

Якщо уряд знизить поріг обороту для платників за спрощеною системою оподаткування, то бізнес піде в тінь, - експерт.

Якщо буде знижений поріг обороту для платників за спрощеною системою оподаткування до 300 тис. грн, то малий і середній бізнес буде ховати свої обороти ще більше, ніж тепер. Таку думку висловила РБК-України глава Спілки підприємців і підприємств малого і середнього бізнесу Світлана Зінюк.

«Якщо на сьогоднішній день, для того, щоб вкластися в 500 тис. грн, бізнес реєструє кілька підприємців, то при зниженні цього порогу - бізнес буде приховувати свої обороти ще більше», - сказала вона.

Якщо врахувати зростання цін за останні 3 роки, а вони зросли істотно, то логічно й необхідно збільшувати і поріг обороту, вважає експерт. «Ми пропонували збільшити значення цього порогу до 2 млн грн і дати підприємцям можливість вибирати той поріг, на якому вони зможуть комфортно працювати», - відзначила С.Зінюк.

На думку голови Спілки підприємців, ті додаткові доходи до бюджету, які уряд планує отримати від податків, знизивши поріг, будуть набагато меншими нинішніх - бізнес буде йти в тінь, і податкові надходження скоротяться.