ua en ru

Якщо ВР до кінця поточної сесії не схвалить проект пенсійної реформи, Україна в найближчі 6 міс. не отримає новий кредит від МВФ, - експерт

Якщо до кінця поточної сесії ВР проект пенсійної реформи не буде схвалений, Україна на найближчі шість місяців може попрощатися з ідеєю отримання нового кредиту від МВФ. Про це заявив президент правління Європейської бізнес асоціації, голова інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"У нас на цьому тижні починається розгляд пенсійної реформи в парламенті. Якщо вона не буде до кінця цієї сесії схвалена парламентом, якщо паралельно не будуть підняті ціни на газ для населення і для теплокомуненерго на 30%, можна розпрощатися на найближчі шість місяців з програмою Міжнародного валютного фонду ", - підкреслив Фіала.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день програма МВФ "не так важлива для життя України, так як макроекономічна ситуація досить стабільна, а це основний сигнал для інвесторів - як для стратегічних, так і портфельних ... І інвестиції будуть, напевно, далі сповільнюватися".

Крім того, Фіала підкреслив, що за перші чотири місяці поточного року якщо не враховувати продаж "Укртелекому" прямі іноземні інвестиції в Україну знизилися.