ua en ru

Якщо уряду вдасться втілити задекларовані принципи, то Україна отримає шанс швидше підняти свою економіку, - В.Антонов.

Якщо Кабінету міністрів Миколи Азарова вдасться втілити в життя задекларовані принципи і підходи, то Україна отримає реальний шанс швидше підняти свою економіку, зняти післявиборчу напругу в суспільстві та зробити кілька вагомих кроків у напрямку до євроінтеграції. Про це, коментуючи результати виїзного засідання Ради регіонів у Львові 27 травня під головуванням Президента Віктора Януковича, сказав президент «Концерну Галнафтогаз», член Ради інвесторів при Кабміні Віталій Антонов.

«На засіданні Ради регіонів у Львові внутрішні та зовнішні інвестори почули кілька дуже позитивних меседжів з уст глави держави та економічного віце-прем'єра Сергія Тігіпка. Зокрема, це повідомлення про те, що у проекті нового Податкового кодексу, який планується винести до Верховної Ради найближчим часом, передбачено суттєво спростити та уніфікувати податкову та регуляторну системи і зменшити податковий тиск на бізнес», - зазначив В.Антонов.

Він підкреслив, що позитивно була сприйнята інформація і про бажання уряду запровадити систему електронної реєстрації підприємств та вдвічі зменшити кількість перевіряючих і контролюючих органів. «Сьогодні в Україні діє близько 80 різних контролюючих органів, а в податковому законодавстві визначено загалом близько 100 різних податків та зборів. Для прикладу, у Литві таких податків і зборів є близько 40», - підкреслив В.Антонов.