ua en ru

Якщо ФРС США не буде піднімати процентних ставок, курс євро продовжить рости, - аналітики

У випадку якщо американський регулятор (Федеральна резервна система США) зробить натяк на можливість підвищення ставки в найближчому майбутньому, євро чекає корекція в район 1,43. Якщо ж коментарі залишаться колишніми, імовірне продовження зростання до рівня 1,475, вважають аналітики FOREX CLUB в Україні.

«Незважаючи на покращення економічної ситуації в США, підвищення ставки на цьому засіданні аналітики не прогнозують. Динаміка євро буде залежати від коментарів ФРС до даного рішення», - зазначили експерти.

На думку аналітиків, іншими новинами, які будуть впливати на ринок, на поточному тижні будуть опубліковані дані по зміні обсягу продажу житла на первинному ринку США за березень, дані по споживчій довірі в США за квітень, а також попередні дані по ВВП США за перший квартал 2011 р.

«З новин єврозони важливими для ринку стануть попередні дані по споживчій інфляції за квітень», - вважають експерти.

Що стосується британської валюти, то, на думку аналітиків, рівнем підтримки для фунта на поточному тижні буде виступати значення 1,63. «Ймовірно, темпи зростання ВВП Великобританії за перший квартал 2011 р. в річному вираженні складуть 1,8% проти 1,5% у четвертому кварталі 2010 р. Очікування виходу даної звітності буде підтримувати британську валюту. Динаміка фунта з середи буде повністю залежати від даних по ВВП і рішення по процентній ставці ФРС США. У випадку, якщо очікування з ВВП виправдаються, а американський регулятор не зробить ніяких натяків на майбутнє підвищення процентної ставки, фунт може подорожчати до позначки 1,67-1,675», - прогнозують вони.