ua en ru

Банк Арбузова встиг перевести на "Укргазбанк" проблемний борг на 67 млн гривень

Банк Арбузова встиг перевести на "Укргазбанк" проблемний борг на 67 млн гривень Фото: "Укргазбанк" стягує проблемний кредит банку Сергія Арбузова

"Експобанк" у вересні 2014 року оголошено неплатоспроможним

Згідно з рішенням Господарського суду Києва від 15 червня 2016 року ПАТ "Укргазбанк", стягує з ТОВ "Автопластгума" 66,90 млн гривень. заборгованості за кредитним договором. Про це йдеться в тексті документа.

Зокрема, в рішенні сказано, що в 2012 році ВАТ "Комерційний банк "Експобанк", що належить за інформацією ЗМІ чолі НБУ під час президентства Віктора Януковича Сергію Арбузову, відкрив ТОВ "Автопластгума" кредитну лінію на 22,56 млн гривень під 18% річних.


У липні 2014 року "Експобанк" через договір цесії передав майнові права вимоги за кредитним договором "Укргазбанку".

"Укргазбанк" нарахував "Автопластгуме" 30,93 млн гривень заборгованості по поверненню кредитних коштів, 10,72 млн гривень. заборгованості по сплаті відсотків та процентів за їх використання, а також 25,25 млн гривень пені за несвоєчасну сплату кредиту та відсотків.

Договір цесії може передбачати попередню або наступну компенсацію вартості боргу кредитору – "Експобанку" - або взагалі не передбачати компенсацію. Які саме умови прописані в договорі між двома банками не уточнюється.

25 вересня 2014 року "Експобанк" був оголошений неплатоспроможним і в нього була введена тимчасова адміністрація. 22 січня 2015 Нацбанк відкликав банківську ліцензію і почав процедуру ліквідації фінустанови.

Як повідомлялося, раніше один з депутатів заявляв, що ГПУ має розслідувати діяльність банків, близьких до оточення Януковича.