ua en ru

Ескалація конфлікту на Донбасі можлива в будь-який момент, - Хуг

Ескалація конфлікту на Донбасі можлива в будь-який момент, - Хуг Фото: Александр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Хуг назвав причинами ескалації на Донбасі наявність зброї і близьке розташування сторін конфлікту

Ескалація конфлікту на Донбасі можлива в будь-який момент. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає прес-служба місії в Twitter.

Він нагадав, що 23 вересня відбулася ескалація біля Світлодарська, тоді зафіксували понад 900 порушень припинення вогню.

"Насилля зменшилося після того, як сторони відновили режим припинення вогню, але воно все ж таки присутнє. Причини насильства - зброя і близьке розташування сторін конфлікту", - зазначив Хуг.

Нагадаємо, 26 вересня прес-центр штабу антитерористичної операції на Донбасі повідомив, що представники бойовиків ДНР і ЛНР без попередження припинили на своїй території охорону спостерігачів СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК висловлює свою стурбованість і рішуче засуджує дії представників ОРДО, які з 24 вересня в односторонньому порядку припинили охороняти передову патрульну базу СММ ОБСЄ в населеному пункті Горлівка, і кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей", - заявили представники української сторони.