ua en ru

Ештон і Тимошенко обговорили фіндопомогу Україні і формування Кабміну

Лідер партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністра України Юлія Тимошенко сьогодні, 25 лютого 2014 р., провела зустріч з верховним представником ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, де обговорила фінансову допомогу Україні та формування нового Кабінету міністрів.

Лідер партії "Батьківщина", колишній прем'єр-міністра України Юлія Тимошенко сьогодні, 25 лютого 2014 р., провела зустріч з верховним представником ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, де обговорила фінансову допомогу Україні та формування нового Кабінету міністрів. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Сторони обговорили ситуацію в Україні, обмінялися думками щодо шляхів виходу з кризи. У зв'язку з цим мова йшла про перші кроки, які мають бути зроблені як з боку України, так і з боку ЄС для стабілізації ситуації та відновлення курсу України на ЄС.

Окремою темою розмови стало питання пакета фінансово-економічної допомоги з боку ЄС, рішення про яке може бути прийнято найближчим часом, що дозволить Україні вийти з найбільшою в її історії економічної кризи.

Тимошенко і Ештон зачепили тему формування нового уряду і підкреслили, що на їх думку в такому уряді повинні бути присутніми представники Майдану і фахівці-технократи, що буде сприяти максимально злагодженої та ефективної роботи в екстремальних умовах.

Крім того, Ештон висловила впевненість, що повернення Тимошенко до активного політично життя сприятиме стабілізації ситуації в Україні і збереження цілісності країни.