ua en ru

Ештон, Баррозу і Ромпей завтра обговорять відносини ЄС з Україною

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей проведуть переговори щодо відносин з Україною. Про це заявила сьогодні під час дебатів в Європарламенті верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.
Нагадаємо, Європейський парламент сьогодні ввечері, 12 жовтня, провів зовнішньополітичні дебати у зв'язку з вироком екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
Раніше Кетрін Ештон висловила розчарування рішенням Печерського суду Києва у справі Тимошенко, повідомивши, що нинішня влада України здійснює правосуддя "вибірково, через політично мотивовані переслідування лідерів опозиції і членів колишнього уряду", і підкреслила, що Тимошенко - не єдина з опозиції, до кого в Україні застосовуються політичні переслідування.
Нагадаємо, вчора, 11 жовтня, Президент Європарламенту Єжи Бузек висловив стурбованість вироком екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, як політично мотивованим.
Раніше вчора прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косианчек заявила, що Євросоюз "глибоко розчарований" вироком екс-прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко.
Комісар Євросоюзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що не вважає процес над Юлією Тимошенко завершеним.
Раніше стурбованість арештом лідера української опозиції неодноразово висловлювалася низкою європейських дипломатичних відомств, багатьма українськими політичними силами, а також представниками Сенату США.
Нагадаємо, Печерський райсуд Києва вчора, 11 жовтня, засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в січні 2009 р. і зобов'язав її виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.