ua en ru

Ще одна країна погодилася купити російську COVID-вакцину

Ще одна країна погодилася купити російську COVID-вакцину Фото: вакцина (РБК-Україна)

Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) поставить Болівії партію доз своєї вакцини від коронавірусу "Супутник V". Угода дозволить отримати доступ до препарату більш ніж 20% населення країни.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, в Болівії російською вакциною планують зробити щеплення 2,6 млн осіб. Загалом населення в цій країні становить 11,35 млн осіб.

Водночас президент Болівії Луїс Арсе заявив, що Росія відправить 6 тисяч доз препарату в січні для вакцинації найбільш вразливих груп населення, ще 1,7 млн доз до кінця березня, решта буде надана в період з квітня по травень.

На запит про підтвердження кількості доз міністерство охорони здоров'я Болівії заявило, що контракт передбачає 5,2 млн доз для 2,6 млн людей. В РФПІ не відповіли на запит Reuters прокоментувати цю розбіжність у заявах.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров'я Білорусі оголосило про початок вакцинації населення російською вакциною проти коронавірусу "Супутник V".

Крім того, угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що Угорщина отримала шість тисяч доз російської вакцини від COVID-19 "Супутник V".

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що поки рано говорити про те, що російську вакцину від коронавірусу можна використовувати по всьому світу. Пізніше в ВООЗ почали переговори з РФ про вакцину.