ua en ru

Ще один бойовик ЛНР добровільно здався СБУ

Ще один бойовик ЛНР добровільно здався СБУ Фото: СБУ

Це може стати приводом для звільнення від кримінальної відповідальності

Ще один бойовик так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) добровільно здався Службі безпеки України (СБУ). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Служба безпеки України продовжує активну реалізацію програми повернення на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовились від участі в бойових діях на боці терористичних організацій ДНР/ЛНР. 2 листопада на підконтрольну Україні територію повернувся ще один колишній учасник незаконних збройних формувань т.зв. ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, разом з іншими бойовиками чоловік чергував на блокпостах сепаратистів у районі смт Городище Перевальського району Луганської області, де за завданням сепаратистів перевіряв документи, оглядав автомобілі та речі громадян.

"У жовтні колишній бойовик дізнався про програму СБ України "На тебе чекають вдома" від своїх родичів. Після чого добровільно звернувся із заявою до правоохоронних органів України та зізнався про свою участь у незаконному збройному формуванні терористів. У подальшому це може стати приводом для звільнення від кримінальної відповідальності та дасть можливість повернутися до мирного життя", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила схованки з протитанковими мінами та гранатометами у Луганській області.