ua en ru

Ще один банк уповноважений на зберігання запасів готівки НБУ

Ще один банк уповноважений на зберігання запасів готівки НБУ Фото: Нацбанк обрав ще один банк для зберігання готівки (РБК-Україна)

На сьогодні такими функціями наділені три банки, з яких один комерційний

ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" став третім банком України, який зможе здійснювати операції з запасами готівки Національного банку України за дозволами останнього, а також забезпечувати банки регіону готівкою і приймати від них надлишки. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Як повідомляється, банк сам звернувся до нацбанку з пропозицією своїх послуг щодо зберігання готівки та забезпечення ними фінустанов в регіонах.

Оскільки "Аваль" надав Нацбанку всі необхідні документи та інформацію, що підтверджує його відповідність певним критеріям, НБУ прийняв рішення надати банку такий статус.

З жовтня 2005 року банк став частиною банківської групи Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ, Австрія (із жовтня 2010 - Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ). За станом на 31 березня 2016 року зазначена банківська група володіла 68,28% акцій українського банку, Європейський банк реконструкції і розвитку - 30% акцій.

Банк має розгалужену мережу філій та відділень, розташованих в 22 областях України. Станом на 01 вересня 2017 року в АТ "Райффайзен Банк Аваль" відкрито і функціонує 507 відділень і 39 кас перерахунку (з них 22 - на рівні обласних центрів).

Нагадаємо, станом на 26 липня 2017 року, статус уповноваженого Національним банком отримали ПАТ "Ощадбанк" та ПАТ КБ "ПриватБанк".