ua en ru

НБУ передав функції по забезпеченню готівкою банків у двох областях

НБУ передав функції по забезпеченню готівкою банків у двох областях Фото: Національний банк України (УНІАН)

НБУ продовжує централізацію функцій регулятора

В рамках реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні з 1 жовтня цього року припиняється здійснення касового обслуговування підрозділами грошового обігу в Кіровоградській і Рівненській областях. Про це йдеться в рішенні правління Національного банку № 486-рш "Про оптимізацію забезпечення Кіровоградської та Рівненської областей готівкою".

Це рішення є частиною процесу трансформації Національного банку України і продовження централізації функцій регулятора.

Забезпечення банків готівкою та відокремлених підрозділів банків Кіровоградської та Рівненської областей відбуватися через найближчі (сусідні) регіони, де функціонують підрозділи грошового обігу Департаменту грошового обігу Національного банку України, на міжбанківському ринку, а також через уповноважені Національним банком зберігати запаси готівки регулятора і забезпечувати регіони готівкою банки

За станом на 26 липня 2017 року, статус уповноваженого Національним банком отримали ПАТ "Ощадбанк" та ПАТ КБ "ПриватБанк".

Нагадаємо, ПАТ КБ "ПриватБанк" стало другим банком України, який зможе здійснювати операції з запасами готівки Національного банку за дозволами останнього, а також забезпечувати банки регіону готівкою і приймати від них надлишки.