ua en ru

Ще 12 антидопінгових агентств закликали відсторонити Росію від Олімпіади-2018

Ще 12 антидопінгових агентств закликали відсторонити Росію від Олімпіади-2018 Фото: російські спортсменки

Застосування допінгу на Іграх-2014 так і не було розслідувано в повному обсязі

Ще 12 національних антидопінгових агентств підтримали заклик ряду членів інституту Національних антидопінгових організацій (NADO) усунути збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані через допінгові скандали. Про це йдеться в заяві NADO, опублікованому на офіційній сторінці організації в Facebook.

Позицію членів організації підтримали представники антидопінгових агентств Багамських островів, Барбадосу, Французького співтовариства Бельгії, Естонії, Фландрії (Бельгія), Гватемали, Ісландії, Польщі, Пуерто-Ріко, Сан-Марино, Іспанії та Швейцарії.

У документі йдеться про те, що "факти, знайдені Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), підтверджують глибоку допінгову проблему в Росії і не дозволяють спортсменам виступити в Пхенчхані". При цьому члени NADO не проти виступу росіян на Олімпійських іграх під нейтральним прапором.

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав звернення від національних антидопінгових агентств 17 країн, які виступили за усунення збірної Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані.