ua en ru

Сімнадцять країн вимагають усунути Росію від Олімпіади-2018

Сімнадцять країн вимагають усунути Росію від Олімпіади-2018 Фото: (pyeongchang2018.com)

Рішення повинно бути оголошено не пізніше листопада

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав звернення від національних антидопінгових агентств 17 країн, які виступили за усунення збірної Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані. Про це йдеться в спільній заяві за підсумками зустрічі членів інституту Національних антидопінгових організацій (NADO) в Денвері (штат Колорадо, США), яке опублікувало британське видання Guardian.

"Неможливість провести повне й ретельне розслідування у справі про вживання допінгу російськими спортсменами створює небезпеку для" чистих "атлетів на Іграх-2018. У нас є серйозні сумніви, що Олімпіада-2018 буде" чистою ", через неповне розслідування застосування допінгу російськими спортсменами на Іграх-2014 в Сочі і з урахуванням недостатніх результатів тестування за останні чотири роки", - йдеться в заяві.

Також зазначається, що члени NADO не проти виступу росіян в Пхенчхані під нейтральним прапором при ретельному допінг-контролі.

"Прийшов час для дій. Спортсмени хочуть бачити результати, а не пусті балачки - це підтримує їх рішення змагатися в умовах" чистого "спорту", - заявляють члени NADO.

Наразі в Міжнародному олімпійському комітеті працюють дві спеціальні комісії. Рішення повинно бути оголошено не пізніше листопада, коли у всіх видах спорту стартує зимовий сезон.

Нагадаємо, збірної Росії відмовили в праві виступити на зимових Паралімпійських іграх 2018 року.