ua en ru

В ЄС заявили, що "вибори" в ОРДЛО суперечать мінським домовленостям

В ЄС заявили, що "вибори" в ОРДЛО суперечать мінським домовленостям Фото: Майя Косьянчич (eeas.europa.eu)

"Народна рада "ДНР" вирішила провести "вибори" 11 листопада 2018

Європейський Союз (ЄС) вважає, що оголошення так званих "виборів" на території окремих районів Донецької та Луганської області (ОРДЛО) суперечить мінським домовленостям. Про це заявила речниці ЄС Майя Косьянчич, йдеться на офіційному сайті Євросоюзу.

Зокрема, вона зазначила, що Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

Також у заяві відмічається, що реалізація мінських угод всіма сторонами є ключем до досягнення стійкого мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

"У цьому контексті оголошення про те, що так звані "вибори" відбудуться у так званій "ЛНР" та "ДНР" 11 листопада 2018 року, суперечить мінським угодам, які мають конкретні положення щодо організації місцевих виборів у цьому регіоні", - заявила в Косьянчич.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що "народна рада "ДНР" 7 вересня призначила Дениса Пушиліна т.в.о. ватажка "ДНР". Крім того, повідомлялося, що "народна рада "ДНР" також вирішила провести 11 листопада "вибори" ватажка і "депутатів народної ради ДНР".

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер вважає за можливе проведення виборів на окупованому Донбасі. На думку Волкера, вибори на Донбасі можливі лише після того, як на окупованій частині України буде розгорнута миротворча місія ООН, яка повинна стати перехідною.

В свою чергу представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кучма заявив, що "вибори" в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" ("ДНР"/"ЛНР") можуть поставити хрест на мінському процесі.