ua en ru

Україна в контактній групі назвала "вибори" в ОРДЛО загрозою для мінського процесу

Україна в контактній групі назвала "вибори" в ОРДЛО загрозою для мінського процесу Фото: Леонід Кучма (РБК-Україна)

На думку Кучми, "вибори" в ОРДЛО можуть поставити хрест на мінському процесі

"Вибори" в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" ("ДНР"/"ЛНР") можуть поставити хрест на мінському процесі. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кучма, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Кучми, проведення "виборів" в ОРДЛО повністю суперечить мінським угодам.

"Це рішення (про "вибори" в ОРДЛО, - ред.) повністю суперечить мінським угодам. Це дуже серйозний крок, який може поставити хрест на мінському процесі", - сказав він.

Крім того, Кучма зазначив, що рішення про "вибори" в ОРДЛО не могло бути ухвалено без узгодження з російською стороною і висловив сподівання, що це рішення може бути переглянуто.

Кучма також додав, що "вибори" в ОРДЛО "не в інтересах України, РФ та тих, хто бере участь у мінському процесі".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що "народна рада "ДНР" сьогодні, 7 вересня, призначила Дениса Пушиліна т.в.о. ватажка "ДНР". Крім того, повідомлялося, що "народна рада "ДНР" також вирішила провести 11 листопада "вибори" ватажка і "депутатів народної ради ДНР".

Відзначимо, раніше повідомлялося, що спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер вважає за можливе проведення виборів на окупованому Донбасі. На думку Волкера, вибори на Донбасі можливі лише після того, як на окупованій частині України буде розгорнута миротворча місія ООН, яка повинна стати перехідною.