ua en ru

Пушилін призначений новим ватажком "ДНР"

Пушилін призначений новим ватажком "ДНР" Фото: Денис Пушилін (facebook.com Денис Пушилин)

Рішення про призначення Пушиліна прийняла "народна рада ДНР"

"Голова народної ради "ДНР" Денис Пушилін призначений тимчасовим главою "ДНР". Про це повідомляє РБК з посиланням на "депутата ради" Владислава Брига.

Як повідомляється, рішення про призначення Пушиліна прийняла "народна рада ДНР".

"Тимчасово виконуючим голови ДНР обраний голова народної ради республіки Денис Пушилін", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що 11 листопада в "ДНР" пройдуть "вибори" ватажка і "депутатів народної ради ДНР".

Нагадаємо, раніше ватажком "ДНР" був Олександр Захарченко, який був убитий в центрі окупованого Донецька вдень 31 серпня. Захарченко помер від отриманих поранень після вибуху в кафе "Сепар".

За словами глави Служби безпеки України Василя Грицака, причиною загибелі Захарченка може бути "методична зачистка всіх тих, хто в 2014 році сприяв введенню російських терористичних військ на Донбас, хто сприяв створенню псевдонародных республік". Ще однією версією вбивства Захарченка можуть бути "розборки на комерційній основі".

Також повідомлялося, що оточення вбитого Захарченка після загибелі ватажка "ДНР" намагається втекти з окупованих територій.

Зазначимо, Путін назвав загибель Захарченка "підлим вбивством", а в МЗС Росії назвали це "терактом".

Додамо, за даними української розвідки, кафе "Сепар" в Донецьку, де підірвали Захарченка, перебувало під безпосереднім контролем Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). Крім того, заступник глави Адміністрації президента (АП) України Костянтин Єлісєєв заявляв, що Україна була зацікавлена в тому, щоб Захарченко був живий-здоровий.