ua en ru

ЄС до кінця 2013 р. може виділити Україні 200 млн євро бюджетної підтримки

ЄС до кінця 2013 р. може виділити Україні 200 млн євро бюджетної підтримки. Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомив керівник програми допомоги Україні представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розмір грошей, які потенційно можуть бути доступними для уряду України, залежить від прогресу в конкретних секторах. Калькуляція, яка є зараз, щодо коштів, які можуть бути виділені для бюджетної підтримки, якщо всі критерії будуть дотримані, то до кінця 2013 р. ця сума - 200 млн євро", - зазначив Разбаш.

За його словами, є декілька секторів програмної підтримки: технічні бар'єри торгівлі, навколишнє середовище, енергетика. Гроші будуть виділені у випадку, коли європейською стороною буде визнано адекватність системи управління державними фінансами. Крім того, ЄС має чітко розуміти, куди саме пішли перераховані кошти, і отримати чіткий звіт, додав Разбаш.

"У вересні минулого року уряду України був перерахований 31 млн євро. Значною мірою це було пов'язано з прийняттям законодавста про закупівлі. Але у зв'язку з певними загрозами, пов'язаними з управлінням державними фінансами, фінансування після цього було призупинене", - зазаначив Разбаш.

Читайте також: Бойко підписав з ЄІБ кредитну угоду на 200 млн євро для реконструкції ГЕС