ua en ru

ЄС посилить правила для WhatsApp, Skype і Viber

ЄС посилить правила для WhatsApp, Skype і Viber Фото: ЄК збирається обмежити доступ інтернет-компаній до даних користувачів

Законопроект передбачає можливість використання компаніями інформації про тривалість розмов

Європейська комісія збирається обмежити доступ інтернет-компаній до даних користувачів. Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на чорновий проект правил для IT-компаній.

Відзначається, що нововведення торкнеться таких сервісів як WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage або Viber.

Європейські чиновники відзначають, що новий законопроект про захист електронної інформації, ePrivacy, допоможе користувачам посилити контроль за своїми настройками онлайн. Згідно з проектом, інтернет-компанії повинні будуть запитувати дозвіл на використання персональних даних для показу таргетованої реклами.

Крім того, новий законопроект передбачає можливість використання компаніями такої особистої інформації, як, наприклад, тривалість розмов або місце розташування для надання користувачам додаткових сервісів.

"Я хочу забезпечити конфіденційність електронних комунікацій і особистому житті", - цитує агентство заяву віце-президента Євросоюзу з питань єдиного цифрового ринку Андруса Ансіпа.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2016 року влада ЄС звернулися до керівництва сервісу обміну повідомленнями WhatsApp з вимогою призупинити передачу номерів телефонів своїх користувачів компанії Facebook.