ua en ru

ЄС заснує військову оперативну групу для боротьби з коронавірусом

ЄС заснує військову оперативну групу для боротьби з коронавірусом Ілюстративне фото (УНІАН)

Оперативна група буде створена в повній координації з НАТО

Європейський союз вирішив заснувати військову оперативну групу для боротьби з коронавірусом. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на прес-конференції за підсумками відеозаседанія міністрів оборони країн - членів співтовариства, пишуть російські ЗМІ.

Підкреслюється, що це буде зроблено в повній координації з НАТО.

"Ми з міністрами вирішили вивчити, як використовувати військову компетентність на новому рівні, щоб підтримати обмін інформацією і кращу практику серед країн-членів. Для цього ми можемо створити оперативну групу в рамках зовнішньополітичної служби ЄС під керівництвом військового персоналу. Це буде зроблено в повній координації з НАТО і на додаток до неї", - розповів Боррель.

Нагадаємо, Європейський союз виділить Україні 80 млн євро на боротьбу з коронавірусом. У ЄС вітають попереджувальні заходи, що вживаються українським урядом у відповідь на поширення COVID-19.

Як писало РБК-Україна раніше, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про те, що між державами-членами ЄС ведуться переговори про те, як діяти після Пасхи. Крім того, за її словами, прийняте рішення про припинення поїздок у ЄС громадян третіх країн було правильно сприйнято всіма державами-членами.

Додамо також, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, коментуючи спробу Росії провести через Генасамблею ООН проект резолюції щодо коронавірусу, підкреслив, що російські дипломати намагаються використовувати ситуацію з коронавірусом, щоб посилити протиріччя всередині Європейського союзу.

Відзначимо, в Німеччині станом на ранок 6 квітня зафіксовано понад 100 тис. хворих коронавірусом, про що свідчать дані центру Джона Хопкінса. Таким чином Німеччина стала четвертою країною, яка подолала межу у 100 тис. заражених.