ua en ru

ЄС потрібне "виняткове" рішення проблеми міграції, - Могеріні

ЄС потрібне "виняткове" рішення проблеми міграції, - Могеріні Фото: Федеріка Могеріні

Число біженців, які загинули з початку 2015 р. при спробі перетнути Середземне море, перевищує 1800

Представниця ЄС з закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні у понеділок, 11 травня 2015 р, у Раді безпеки ООН заявила, що ЄС потрібне "виняткове" рішення проблеми міграції. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Могеріні, Євросоюз зіткнувся з "безпрецедентною ситуацією". Число біженців, які загинули тільки з початку 2015 р. при спробі перетнути Середземне море, перевищує 1800, уточнює агентство AFP. За словами Могеріні, світовій спільноті необхідно піти на виняткові заходи, щоб впоратися з цією проблемою.

Одна з пропозицій Брюсселя полягає, зокрема, в тому, щоб за допомогою військової техніки знищувати судна перевізників мігрантів у Середземному морі. Ряд країн Європи в складі Радбезу - Великобританія, Франція, Литва та Іспанія - спільно з Італією розробляють проект резолюції, яка б дозволила застосування військової сили для знищення морських суден в рамках відповідної європейської операції. Росія пропозицію ЄС про знищення суден перевізників мігрантів не підтримує, проте готова працювати над цією проблемою в Радбезі ООН, заявляв раніше постійний представник РФ при всесвітній організації Віталій Чуркін.

Нагадаємо, у Середземному морі під час аварії судна з нелегальними мігрантами загинуло 400 осіб.