ua en ru

ЄС вимагає покарати винних у підриві автомобіля ОБСЄ

ЄС вимагає покарати винних у підриві автомобіля ОБСЄ Фото: ЄС вимагає розслідування вибуху автомобіля ОБСЄ

Євросоюз наполягає на ретельному розслідуванні інциденту

Представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні зажадала притягнути до відповідальності винних у підриві автомобіля ОБСЄ на Донбасі. Відповідну заяву опубліковано на сайті Служби зовнішніх дій.

"Сьогоднішні новини з Пришиба - частини Луганської області, яка не контролюється урядом України - про загибель члена спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є трагічним нагадуванням про нагальну необхідність досягнення прогресу щодо мирного врегулювання конфлікту, який вже забрав безліч безневинних життів", - йдеться в заяві.

Могеріні висловила співчуття родині загиблого члена СММ ОБСЄ, і заявила, що відповідальні за інцидент повинні бути притягнуті до відповідальності.

"Повне здійснення мінських угод залишається основою для сталого рішення, яке б поважало суверенітет і територіальну цілісність України. Європейський союз продовжуватиме підтримувати життєво важливу роботу ОБСЄ та її Спеціальної моніторингової місії, якій необхідно надати повний, безпечний та безперешкодний доступ до всіх порушених конфліктом районах, і забезпечити безпеку спостерігачів", - додала Могеріні.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності винних у загибелі і поранення патрульних Спеціальної моніторингової місії на Донбасі. Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в неділю, 23 квітня 2017 року.