ua en ru

ЄС також не готовий до підписання угоди про асоціацію, - МЗС

З огляду на низку проблем торгово-економічного характеру, зокрема, у відносинах з Російською Федерацією, як Україна, так і Європейський Союз на сьогодні не готові до підписання угоди про асоціацію. Про це сьогодні, 27 листопада 2013 р. на зустрічі зі студентами та професорсько-викладацьким складом Київського національного лінгвістичного університету заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Він наголосив, що, приймаючи відповідне рішення, Президент та уряд України керувалися виключно інтересами України, необхідністю протягом найближчого часу врегулювати усі суперечливі моменти, які існують у трикутнику Україна-ЄС-Росія та вийти на укладення угоди про асоціацію з більш сильними та стабільними для нашої держави позиціями.

Під час зустрічі міністр поінформував присутніх про основні пріоритети зовнішньої політики України, детально зупинившись на зусиллях керівництва держави, спрямованих на реалізацію євроінтеграційного курсу України, докорінну модернізацію всіх сфер життєдіяльності країни у відповідності до європейських стандартів.

Кожара запевнив, що курс на європейську інтеграцію для України залишається незмінним та безальтернативним, оскільки він відповідає очікуванням та інтересам переважної більшості українського суспільства.

Керівник українського зовнішньополітичного відомства також відповів на низку запитань студентів та викладачів університету, які стосувалися як пріоритетів зовнішньої політики України, так і ролі молоді в суспільно-політичному житті нашої держави.