ua en ru

ЄС збирається продовжити санкції проти РФ на півроку

ЄС збирається продовжити санкції проти РФ на півроку Фото: Ангела Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує продовження санкцій

Глави урядів країн Європейського союзу (ЄС) планують продовжити санкції проти РФ ще на півроку, передає видання Handelsblatt з посиланням на високопоставлені німецькі чиновники.

Глави урядів Євросоюзу планують погодити продовження санкції відносно Росії на саміті в грудні цього року. За словами чиновників, канцлер Німеччини Ангела Меркель також підтримує продовження санкцій.

При цьому наголошується, що санкції можуть бути пом'якшені тільки в разі дотримання мінських домовленостей і передачі російсько-українського кордону під міжнародний контроль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу (ЄС) на саміті в грудні можуть обговорити долю санкцій проти Росії.

"Я впевнений, що в грудні це буде значущим питанням порядку денного, оскільки ми наблизимося до моменту закінчення санкцій. Зараз виконання мінських угод відкладено, потрібно буде обговорити, чи продовжувати у зв'язку з цим санкції. Дебати з цього питання, напевно, будуть серйозними", - розповів РІА "Новости" джерело, близьке до керівництва ЄС.