ua en ru

ЄС рекомендував європейським банкам не купувати російські держоблігації

ЄС рекомендував європейським банкам не купувати російські держоблігації Фото: ЄС застерігає свої банки від покупки російських держоблігацій

В ЄС вважають, що кошти, отримані в результаті розміщення паперів, можуть бути використані "не за призначенням"

Європейський Союз (ЄС) рекомендує європейським банкам утриматися від покупки російських держоблігацій. Про це пише Financial Times.

За інформацією видання, представники Євросоюзу в приватному порядку звернулися до європейських банків з подібним попередженням, незважаючи на те, що введені санкції проти Росії прямо не забороняють купівлю російського боргу.

У ЄС вважають, що кошти, отримані в результаті розміщення паперів, можуть бути використані "не за призначенням", повідомляє видання.

Як зазначається, у представників ЄС є підозри, що облігації можуть бути використані для обходу санкцій. У зв'язку з цим вони закликають вжити запобіжні заходи, в тому числі наполягаючи на діях, що запобігають отримання доходу від розміщення паперів особами, щодо яких введено санкції.

Якщо це попередження переконає європейські банки, Росія може бути змушена відмовитися від першої за кілька років спроби виходу на ринок запозичень.

Нагадаємо, в кінці лютого американські влада також рекомендували ряду банків утриматися від покупки російських державних облігацій.