ua en ru

ЄС розглядає Росію виключно як учасника конфлікту на сході України, - Мішель

ЄС розглядає Росію виключно як учасника конфлікту на сході України, - Мішель Фото: ЄС розглядає Росію виключно як учасника конфлікту (facebook.com/CharlesMiche)

Євросоюз розглядає Росію виключно як учасника війни на сході України, а не як посередника. ЄС не визнає незаконної анексії Російською Федерацією українського Криму.

Про це президент Європейської ради Шарль Мішель заявив на спільній прес-конференції щодо участі керівництва ЄС у саміті "Великої сімки.

Він наголосив, що Росія буде однією з головних тем саміту. Мішель запевнив, що партнери G7 мають єдину думку щодо деструктивних дій Росії.

"ЄС засуджує незаконні, провокативні та руйнівні дії Росії проти ЄС, його країн-членів та за межами ЄС", - сказав президент Євроради.

За його словами, цього тижня під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним висловив позицію Євросоюзу щодо збройного конфлікту на сході України.

"В конфлікті на сході України, я повторюю, ми розглядаємо Росію не як посередника, а як учасника конфлікту. Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконної анексії Росією Криму", - підкреслив Мішель.