ua en ru

ЄС проведе військові ігри для відбиття російських кібератак

ЄС проведе військові ігри для відбиття російських кібератак Ілюстративне фото з відкритих джерел)

Навчання по відбиттю кібератак пройдуть у Фінляндії

Європейський союз проведе військові ігри для відбиття можливих російських кібератак. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Повідомляється, що ініціатором навчань стала Фінляндія, яка стане головою Ради Євросоюзу з 1 липня. Зокрема, міністр закордонних справ цієї країни Пекка Хаавісто заявив, що країна організовує навчання для підготовки до можливих кібератак з боку Росії та Китаю.

Крім того, Гельсінкі вважає, що через гібридний характер загроз, з якими зіткнувся ЄС, у навчаннях задіють міністерства фінансів і внутрішніх справ країн-учасниць. Зазначимо, раніше влада Фінляндії говорила, що кібербезпека стане одним з їхніх пріоритетів в якості голови Ради ЄС.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що в Україні планують розробити нову Стратегію кібербезпеки.

Раніше також стало відомо, що президент США Дональд Трамп схвалив кібератаку, яка відключила комп'ютерні системи Ірану, що використовувалися для керування запуском ракет.