ua en ru

В ЄС прокоментували затримання людей на протестах в РФ

В ЄС прокоментували затримання людей на протестах в РФ Фото: затримання на протестах в РФ (t.me/Crexcrexcrex)

В ЄС вважають, що подібні затримання перешкоджали здійсненню свобод громадян

В Європейському Союзі (ЄС) заявили, що дії по затриманню людей на протести в РФ підривають свободу вираження поглядів, а також перешкоджають здійсненню свобод громадян. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської служби зовнішніх зв'язків.

"Ці дії перешкоджали здійсненню свободи вираження та мирних зборів, які є основними правами людини, закріпленими в російській конституції, а також у Загальній декларації прав людини", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Європейський союз очікує, що російська влада буде повністю дотримуватися міжнародних зобов'язань, взятих на себе Росією, в тому числі в рамках Ради Європи та ОБСЄ щодо захисту основних прав і невідкладно звільняти мирних демонстрантів і журналістів

Нагадаємо, в Москві між поліцією і учасниками акції проти пенсійної реформи сталися сутички, правоохоронці застосували грубу силу до активістів.

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний оголосив про проведення всеросійської акції протесту у зв'язку з пенсійною реформою, яка запланована на 9 вересня. Зокрема, громадяни РФ обурені рішенням Кремля підняти пенсійний вік. Протести не вийшло узгодити з владою в 59 містах, і лише в 12 вдалося.