ua en ru

ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

ЄС продовжив економічні санкції проти Росії Фото: санкції проти РФ (колаж РБК-Україна)

Санкції проти РФ продовжені ще на 6 місяців

Європейський союз (ЄС) продовжив економічні санкції проти Російської Федерації (РФ). Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

"Економічні санкції ЄС проти Росії знову продовжені ще на шість місяців", - заявив Йозвяк.

Відзначимо, напередодні кореспондент розповів, що роботу над продовженням економічних санкцій ЄС відносно РФ планували завершити до 21 грудня.

Так, економічні санкції щодо Росії через її агресію в Україні були введені ЄС в липні 2014 року терміном на один рік, в березні 2015 року їх можливе скасування прив'язали до виконання Москвою мінських угод до кінця 2015 року. Оскільки Росія не виконала всі свої зобов'язання, після цього лідери ЄС неодноразово приймали рішення про продовження санкцій ще на півроку.

Останній раз секторальні санкції Євросоюзу проти РФ були продовжені Радою ЄС в червні 2017 року - до 31 січня 2018 року. Обмеження стосуються фінансового, енергетичного, оборонного секторів російської економіки, а також товарів подвійного призначення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери ЄС вперше без суперечок одноголосно підтримали продовження санкцій проти Росії.

"Одне було абсолютно чітко зрозуміло - всі 28 держав-членів виявилися повністю згуртованими, коли мова йшла про продовження санкцій щодо Росії. Насправді, це було вперше, коли ми вирішили це питання без суперечок чи дискусій", - заявив президент Європейської Ради Дональд Туск під час завершення саміту Євросоюзу в Брюсселі.