ua en ru

ЄС закликає владу Туреччини відновити мирний діалог із курдами

ЄС закликає владу Туреччини відновити мирний діалог із курдами Фото: Федеріка Могеріні підтвердила підтримку ЄС боротьби з тероризмом

Анкарі слід повернутися до мирного врегулювання конфлікту

Турецькій владі та курдам слід повернутися за стіл переговорів задля вирішення нинішнього конфлікту. Такий заклик містить заява верховної представниці Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Федеріки Могеріні з огляду на нещодавній теракт у місті Діярбакир, передає DW.

Свою заяву вона зробила на полях саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні.

"Справжній політичний діалог у рамках курдського процесу врегулювання - єдиний шлях до досягнення мирного та тривалого рішення", - наголосила Могеріні.

На її думку, Туреччині слід повернутися до мирного врегулювання конфлікту між Анкарою та турецькими курдами, адже це ще не так давно принесло "так багато позитивних та багатообіцяючих результатів".


Могеріні також вказала на готовність із боку Європейського Союзу підтримати цей процес.

Водночас представниця ЄС підтвердила підтримку Євросоюзом боротьби уряду Анкари з "тероризмом та насильством". Крім того, вона висловила свої співчуття родичам та близьким загиблих унаслідок теракту та побажала швидкого одужання тим, хто отримав поранення.

Нагадаємо, унаслідок вибуху бомби у м. Діярбакир, що розташоване у населеному переважно турецькими курдами південному-сході країни, загинуло 7 поліцейських. Відповідальність за скоєне взяло на себе військове крило Робітничої партії Курдистану (РПК).