ua en ru

ЄС закликає українську владу продемонструвати переконливі результати боротьби з корупцією

ЄС закликає українську владу продемонструвати переконливі результати боротьби з корупцією Фото: ЄС закликає українську владу продемонструвати переконливі результати боротьби з корупцією

У ЄС закликають політичне керівництво України відкласти в сторону розбіжності

Європейський союз (ЄС) закликає українську владу продемонструвати переконливі результати боротьби з корупцією. Про це йдеться у заяві представництва ЄС, опублікованому на Facebook.

"Економічне і соціальне відродження України вимагає подальшого покращення умов ведення бізнесу, а також невпинної підтримки громадянами реформ, започаткованих урядом. Зокрема, негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією", - йдеться в повідомленні.

Заява Представництва Європейського Союзу в Україні за згодою Голів Дипломатичних місій Держав-членів ЄС в УкраїніЄвроп...

Опубликовано European Union in Ukraine 12 февраля 2016 г.

У ЄС називають одним з головних пріоритетів у цьому відношенні прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної та фінансової стабілізації.

Також зазначається, що країни-члени ЄС надають значну фінансову й технічну допомогу Україні для таких реформ і готові продовжити підтримувати цілеспрямовану роботу над реформами.

"У цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти в сторону розбіжності та спільно зосередиться на подальшому виконанні плану реформ", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк збирається представити програму діяльності уряду послів Європейського союзу.