ua en ru

ЄС закликає українську владу скасувати прийняті 16 січня закони, - Ештон

Європейський Союз закликає українську владу скасувати прийняті 16 січня закони.

Європейський Союз закликає українську владу скасувати прийняті 16 січня закони. Про це сьогодні, 20 січня 2013 р. на прес-конференції в Брюсселі заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

"Ми дуже стурбовані розвитком подій в Україні. Ми дуже стурбовані законодавством, прийнятим минулого тижня, яке обмежує основоположні свободи громадян України. І ми закликаємо владу забезпечити скасування цих законів і внормувати його з європейськими та українськими домовленостями України", - заявила Ештон.

Також вона висловила стурбованість подіями в Україні в минулі вихідні й закликала сторони конфлікту до демократичного діалогу.

Сьогодні, 20 січня 2014 р. в Брюсселі під час засідання Ради глав МЗС країн ЄС обговорювалася, зокрема, і ситуація в Україні.

Нагадаємо, 16 січня 2014 р. Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян і ряд інших законів без обговорення, підняттям рук, без проведення точного підрахунку голосів. Президент України Віктор Янукович підписав ці закони 17 січня.