ua en ru

ЄС закликає забезпечити безпеку для поновлення розслідування аварії Boeing-777

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського союзу закликає сторони конфлікту на Донбасі забезпечити негайний, безпечний доступ експертів до місця аварії Boeing-777 для поновлення розслідування.

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського союзу закликає сторони конфлікту на Донбасі забезпечити негайний, безпечний доступ експертів до місця аварії Boeing-777 для поновлення розслідування. Про це йдеться у висновках за підсумками сьогоднішнього засідання Ради ЄС.

"ЄС закликає всі держави і суб'єкти у регіоні забезпечити негайний, безпечний і необмежений доступ до місця катастрофи рейсу MH17, щоб дозволити відновлення розслідування та репатріацію останків і речей жертв, які все ще залишаються на місці", - йдеться у висновках.

Рада ЄС знову заявляє, що ті, хто безпосередньо і побічно відповідальні за катастрофу MH17, повинні бути притягнуті до відповідальності і покарані як можна швидше.

Нагадаємо, в Донецькій області 17 липня розбився літак Boeing-777 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). В результаті аварії загинули 298 осіб.