ua en ru

ЄС закликає Молдову засудити шахраїв, які вкрали 1 млрд доларів

ЄС закликає Молдову засудити шахраїв, які вкрали 1 млрд доларів Фото: прапор Молдови (flickr.com/Frank)

В ЄС заявляють про перші кроки Молдови по зміцненню економіки країни

Молдова вже досягла успіху в реалізації низки економічних реформ, але потрібно ще багато зусиль, щоб повною мірою скористатися перевагами Угоди про асоціацію з ЄС. Про це йдеться в річному звіт щодо імплементації Кишиневом Угоди про асоціацію з ЄС, опублікованому на сайті Європейської комісії.

Зокрема, у звіті вказується, що Молдові вдалося реалізувати ряд реформ, зокрема зміцнити зони вільної торгівлі.

"Республіці Молдова вдалося стабілізувати економічну ситуацію і з постійною, але умовної підтримкою від Європейського Союзу та інших міжнародних партнерів просунутися в здійсненні низки реформ, зокрема у зміцненні глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі", - йдеться в звіті.

У той же час у ЄС відзначають, що Кишиневу необхідно вирішити проблему корупції на вищому рівні, повернути незаконно привласнений за допомогою банківських махінацій мільярд доларів, а також притягнути до відповідальності винних.

Як відомо, у Молдові напередодні парламентських виборів у листопаді 2014 року з трьох банків країни зникла сума близько 1 млрд доларів.

Також Молдову закликають взятися за ґрунтовну реформу судової системи.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів Молдови схвалив додаток преамбули і першої статті основного закону положеннями про європейському шляху Молдови.