ua en ru

В ЄС закликали Україну показати вагомі результати в боротьбі з корупцією

В ЄС закликали Україну показати вагомі результати в боротьбі з корупцією Фото: коррупція (twitter.com/nab_ukr)

У GRECO стурбовані останніми спробами урізати повноваження НАБУ

Група держав проти корупції Ради Європи (GRECO) закликає Україну показати вагомі результати в боротьбі з корупцією. Про це сказано в останньому звіті GRECО.

Так, автори документу закликають уряд України продовжити втілювати антикорупційні реформи і досягнути вагомих результатів на практиці. Крім того, у звіті застерігають від відкатів назад та затримок.

Зазначається, що наразі найактуальніше питання – це подолання безкарності та боротьба з топ-корупцією. Для цього у ЄС радять забезпечити незалежність та ефективність антикорупційних органів Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підкреслюється, що в GRECO стурбовані останніми спробами урізати повноваження НАБУ, яке, на думку групи держав, досягнуло значних результатів у розслідуванні корупційних справ.

Разом з тим у документі надана позитивна оцінка політиці відкритості Верховної Ради України. Однак Раду закликали посилити антикорупційні заходи у своїх лавах.

Нагадаємо, раніше українське представництво глобальної антикорупційної мережі Transparency International заявило про тиск української влади на антикорупційні організації.