ua en ru

У ЄС закликали звільнити Сенцова та інших політв’язнів у Росії та Криму

У ЄС закликали звільнити Сенцова та інших політв’язнів у Росії та Криму Фото: Олег Сенцов (facebook.com/denisovaombudsman)

Посол ЄС в Україні Мінгареллі зазначив, що стан здоров'я Сенцова у російській колонії погіршується

Звільнити українського режисера Олега Сенцова, ув'язненого за політичними мотивами у російській колонії, закликав г посол Європейського Союзу в Україні, голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі. Про це йдеться у повідомленні представництва у Twitter.

Зазначається, що Мінгареллі звернув увагу на те, що Сенцов голодує уже 100 днів. Стан здоров'я політв’язня у колонії в зв'язку з цим швидко погіршується.

"ЄС закликає Росію негайно звільнити його та всіх інших незаконно затриманих українських громадян в Росії та Кримському півострові", - сказав Мінгареллі.

У ЄС закликали звільнити Сенцова та інших політв’язнів у Росії та Криму

Також аналогічну заяву зробив державний міністр Великої Британії у справах Європи і Америки Алан Дункан. Він підкреслив, що Росія ув’язнила Сенцова за політичними мотивами, оскільки "він висловив протидію незаконній анексії Росією Криму".

"Велика Британія та багато інших закликають до негайного звільнення Сенцова", - зазначив Дункан.

У ЄС закликали звільнити Сенцова та інших політв’язнів у Росії та Криму

Нагадаємо, як стало відомо 21 серпня, Федеральна служба виконання покарань Росії вирішила примусово годувати українського режисера Олега Сенцова, який 100 днів голодує у російській колонії, якщо відмова від їжі буде загрожувати його життю.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що весь світ вимагає звільнення Сенцова, незаконно ув'язненого в Росії. Також надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий повідомив, що Порошенко обговорював з Трампом питання звільнення Сенцова.