ua en ru

ЄС закликав Україну завершити реформу у сфері аудиту

ЄС закликав Україну завершити реформу у сфері аудиту Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

В Євросоюзі заявили, що реформа аудиту в Україні продовжує зустрічати опір

Європейський союз закликає Україну завершити реформу в сфері аудиту та якомога швидше ввести в дію прийнятий закон "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність". Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні в Facebook.

Зокрема, в ЄС зазначили, що реформа аудиторської діяльності в Україні продовжує зустрічати опір

"ЄС привітав ухвалення в жовтні 2017 року змін до закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" та прийняття в цілому проекту закону № 6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльность" 21 грудня 2017", - йдеться в повідомленні

У ЄС нагадали, що впровадження європейських та міжнародних стандартів у сфері аудиту та нагляду за аудиторською професією є частиною зобов'язань України в контексті Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Ми сподіваємося, що проект закону № 6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльность" набуде чинності найближчим часом, і нова регуляторна система для аудиторської діяльності буде впроваджена швидше", - додали в ЄС.

ЄС закликає до якнайшвидшого вступу в дію законопроекту № 6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльніс...

Опубліковано European Union in Ukraine 15 січня 2018 р.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року Верховна Рада України схвалила перехід аудиторської діяльності та звітності на стандарти ЄС.