ua en ru

ЄС закликав зняти звинувачення з лідерів Меджлісу Чийгоза і Умерова

ЄС закликав зняти звинувачення з лідерів Меджлісу Чийгоза і Умерова Фото: ЄС (flickr.com/Campus France)

У ЄС закликали звільнити всіх незаконно утримуваних в РФ і Криму громадян України

Європейський союз (ЄС) закликав зняти звинувачення з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні в Facebook.

"Вчора так званий "Верховний Суд" міста Сімферополя засудив заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза до 8 років ув'язнення за "організацію масових заворушень" в лютому 2014 року. ЄС постійно відстежував розвиток ситуації по справі Чийгоза. ЄС наполягав на його звільнення, цей заклик ми повторюємо і сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, заборона діяльності Меджлісу і переслідування його лідерів є серйозним і неприйнятним порушенням їхніх прав. В ЄС також закликали негайно зняти звинувачення проти іншого заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

"Ми підтверджуємо нашу незмінну позицію: усі громадяни України, які незаконно утримуються на Кримському півострові і в Російській Федерації, повинні бути негайно звільнені", - резюмували в ЄС.

Заява речника ЄС щодо останніх подій у Криму Вчора так звань "Верховний Суд" міста Сімферополь засудив Заступника гол...

Опубліковано European Union in Ukraine 12 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правозахисна організація Amnesty International виступила з закликом негайно звільнити Чийгоза.