ua en ru

ЄС закликав РФ негайно вивести війська з Криму

Європейський союз закликав Російську Федерацію негайно вивести війська з території АР Крим.

Європейський союз закликав Російську Федерацію негайно вивести війська з території АР Крим. Про це йдеться в резолюції Ради міністрів закордонних справ ЄС за результатами засідання 3 березня.

"ЄС закликає Росію негайно вивести свої збройні сили у місцях їх постійної дислокації, у відповідності з угодою про статус і умови перебування Чорноморського Флоту РФ на території України від 1997 р. Росія має також без зволікання погодитися на пропозицію України провести консультації, як це передбачено у двостороннього договору про дружбу, співпрацю і партнерство 1997 р., і взяти участь термінової консультації за участю всіх країн, що підписали Конвенцію, прихильники Будапештський меморандум 1994 р." - йдеться в повідомленні.

ЄС також закликав до мирного вирішення поточної кризи та повної поваги принципів і зобов'язань в рамках міжнародного права.

Крім того, Рада закликала верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон продовжити контакти з усіма сторонами для мирного розв'язання кризи.